Történetünk

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2013. szeptember 30-ával felvásárolta az E.ON tulajdonában lévő magyarországi földgáz-nagykereskedő társaságát, és ezzel megalakult a Magyar Földgázkereskedő Zrt., ami 2021. július 1-jétől MVM CEEnergy néven folytatja tevékenységét. Az adásvétel a nemzeti energiapolitikával és a Nemzeti Energiastratégiával összhangban járult hozzá Magyarország energiabiztonságának megszilárdításához illetve a gazdaság hosszú távú növekedéséhez.


Az MVM középtávú stratégiájának megfelelően felkészült, hogy jelentős szerepet vállaljon a földgázpiacon, ma a gázüzletág minden jelentős szegmensében képviselteti magát, az infrastruktúrától a kereskedelemig.


Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország legnagyobb földgázkereskedőjeként a forrásportfóliónkban lévő alternatív források felhasználásával és hosszú távú gázbeszerzési szerződéseinkkel az ellátásbiztonság fenntartásán túl a rugalmassági igényeknek való mind tökéletesebb megfelelést is biztosítani tudjuk a hazai földgázellátásban.


Társaságunk a hazai egyetemes szolgáltatók, a földgázkereskedők és nagyfogyasztók, valamint erőművek földgázellátásán túl elkötelezett a változó környezetben rejlő új piaci lehetőségek kihasználása iránt, célja növelni a regionális piaci jelenlétét. E célkitűzés megvalósítása érdekében 100 % tulajdonrésszel 2014-ben létrehozta az MFGK Austria GmbH-t, 2015-ben az MFGK Slovakia s.r.o.-t, 2020-ban pedig Horvátországban és Csehországban alapított leányvállalatot, tovább erősítve ezzel piaci pozícióját a régióban.